fredag 26. februar 2010

har begynt å så

Jeg har enda ikke fått frøene fra verken Zimtrade eller Thompson & Morgan, men nå begynner jeg å så likevel. Jeg plukket en del frø fra hagen i fjor med sommerblomster og tomater. Jeg vet det er litt tidlig, men ,men... I fjor sådde jeg alt 1 mars og det gikk bra. Får bare sørge for å ha det kaldt nok i drivhuset. Jeg får meg et nytt plantelys også i dag, fra Grønt fokus. Nå skal jeg lage meg et planterom i kjelleren.

Disse frøene har jeg sådd: Lill/gul verbena busk fra Kroatia, høstgul verbena busk fra kroatia, cosmos, små tagetes, braveheart, blåkorg, små nellik, nellik(chabaud giant mix), vanlige tagetes, rosa petunia, lys blå petunia, hvit petunia, cherrytomater, store gule tomater, ilditomater og søt paprika. Jeg kan ikke de fancy latinske navnene, men jeg tror det går bra likevel

Vanligvis pleier jeg ikke å ta frø fra petuniaene, for jeg pleier å kjøpe F1 hybrider, men vi får se hvordan dette går. hadde tenkt å ha litt mindre petunia i år og heller litt mer geranium.
Nå står brettene i viduskarmene og venter på spiring. Når de har spirt skal jeg sette dem ned i kjelleren under plantelyset.2 kommentarer:

  1. Jeg har også sådd sommerblomster allerede, men bare de har det kjølig nok, går det bra! Mye spennende du har sådd! Håper du får flotte planter til våren/sommeren! Kjekt med planterom ;o) Misunner deg litt drivhuset da....
    Ha en fin lørdag!

    SvarSlett
  2. Skjønner godt at du ikke ville vente lenger :-) Det blir kjempegreit med plantelys.Hvis du i tillegg klarer å holde temperaturen litt lav, slipper du de lange tynne. Skulle ønske jeg hadde planterom inne i huset - her er det kun soverom! Virker det også. Ha en fin lørdag!

    SvarSlett